22-02-2022

Even voorstellen

Maak kennis met de makelaars van de Tuin van Teding

Olsthoorn Makelaars gaat de appartementen in de Tuin van Teding verkopen. Robbert-Jan Eijk en Esther Olsthoorn zijn jouw contactpersonen. We laten je graag kennismaken. Op een mooie dag spreken we af op de plek waar het appartementengebouw komt.

Robbert-Jan en Esther kennen de locatie goed. Robbert-Jan is hier opgegroeid en Esther heeft hier een vriendin wonen, waardoor ze er vaak komt. “Kijk!” zegt Robbert-Jan, terwijl hij naar het kunstwerk in de groenzone wijst. “Daar heb ik vroeger veel in geklommen. Ik geloof dat dat nu niet meer mag.” Hij vertelt verder. “En bij de Ring Pass Delftse Hockey- en Tennisclub stond zo’n beetje mijn bed. Ik ben nog steeds lid. Het feit dat mijn roots hier ligt, maakt het extra leuk om bij de Tuin van Teding betrokken te zijn. Als mensen vragen hebben over de buurt, nodig ik ze van harte uit om contact op te nemen.”


Liefde voor Delft
Esther vult hem aan: “Ik heb altijd al een grote liefde voor Delft gehad. Het is zo’n leuke stad in alle opzichten. De horeca, winkels en voorzieningen zijn goed en de stad heeft door de oudheid en grachten ontzettend veel charme. Een vriendin van mij woont hier al jaren om de hoek en daardoor ken ik ook deze plek heel goed. Geweldig dat ze nu midden in het bestaande groen nieuw gaan bouwen.” Esther wijst naar de enorme bomenrij. “Kijk nou hoe mooi!”


Herinneringen ophalen
Terwijl we rondlopen, worden er herinneringen opgehaald. “Weet je nog hoe Banketbakkerij Stoffer altijd rondreed in die wagen met een moorkop erbovenop? Zo nog maar even wat lekkers halen?” Voor jouw informatie: Stoffer is een begrip in Delft! De makelaars vervolgen: ”Het is leuk om te zien dat de PLUS-supermarkt en snackbar zo mooi zijn geworden. In alle opzichten zit de Kuijperwijk in de lift. En terecht ook, want hier woon je groen en vrij, maar zit je ook met een paar minuten in hartje Delft!”


Hier vind je elkaar
Esther en Robbert-Jan zijn blij met het woningaanbod van de Tuin van Teding. De grootte en bijbehorende prijzen maken het ook voor starters die vanuit de wijk door willen stromen naar een koopwoning mogelijk om te kopen. En dan is het gebouw ook nog eens prachtig vormgegeven. De Tuin van Teding past bij de omliggende bebouwing. Even verderop is er ook een gebouw met een gemeenschappelijke tuin en veel openbaar groen eromheen. We zien dat daar volop gebruik van wordt gemaakt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst van deze nieuwbouw.”


Rondje park
Terwijl we kletsen, wandelen we steeds verder. Voor we het weten staan we in het Hof van Delftpark. Wat is dat dichtbij! De opvallend waterrijke plek is perfect voor een wandeling of om de (klein)kinderen even uit te laten razen. Samen: “Er is een speeltuin en bij het Buurtkippenhok moet je echt een keer zijn geweest. Samen met vrijwilligers uit de buurt verzorgen de deelnemers van Firma van Buiten de kippen en rapen ze de eitjes.” 

Na een leuk rondje wandelen, nemen we afscheid. Zie jij jezelf wel op deze plek wonen? In het groen met winkels en park om de hoek en de stad op 7 minuten fietsafstand? Loop dan ook eens een rondje. Én laat je gegevens achter. Via de nieuwsbrieven houden we alle belangstellenden op de hoogte.